Smakprov ur kommande föreställningar

Smakprov ur Arthur Millers HÄXJAKTEN i Salem år 1692, Victoria Benedictssons DEN BERGTAGNA och EN AKT I DESPERATION där en grupp amatörer försöker sätta upp Shakespeares Hamlet, huvudförfattare Mikael Svensson.

HÄXJAKTEN av Arthur Miller utspelar sig i den puritanska byn Salem år 1692 där motsatta intressen och intriger leder till att människor anklagas för att vara häxor, allvarligt på sin tid, ställas inför domstol för att sedan avrättas. Miller skrev pjäsen samtidigt som senator Joseph McCarthy i 1950-talets USA anklagade den amerikanska nöjesbranschen för att bestå av kommunister. 

DEN BERGTAGNA av Victoria Benedictsson från 1890 som färdigställdes av vännen Axel Lundegård. Hur djupt kan en människa sjunka ner i självbedrägeri i sin längtan efter kärlek? Hur behåller man sin värdighet när den man älskar inte ger samma tillbaka? Benedictsson skrev med inspiration från sitt eget liv: mötet mellan henne och Georg Brandes, den stora kulturmannen av sin tid. I Teater Theas version av pjäsen bjuder författarinnan själv på ett framträdande.

EN AKT I DESPERATION framtagen av gruppen med Mikael Svensson som huvudförfattare. Vad händer när en dysfunktionell teaterensemble tar sig an en av historiens mest klassiska tragedier, Hamlet? En regissörs vision utmanas ständigt av skådespelarnas stora egon och mitt i detta ett triangeldrama. Allting sker i en ständig kamp mot tiden, då premiären närmar sig! Välkomna till denna galna komedi eller är det en tragedi?

MAF Scen 3
Spångatan 20

13.00-14.00

Spelplatsen öppnar: 12.45

För: 11+

Antal platser: 50

Antal bokningsbara platser: 25

Bokningslänk: https://billetto.se/e/malmo-amatorteater-forum-teater-thea-smakprov-ur-kommande-forestallningar-biljetter-567983

Språk: Svenska 

Tillgängligt

Vägbeskrivning

Recommended
MALMÖ AMATÖRTEATER FORUM & Teater Pix PixCabaré Teater Pix bjuder…