teater 23

Ring, ring!

Zara kan inte sova. Utanför sovrumsdörren väsnas de vuxna, ingen verkar bry sig om att klockan är mycket och att det är skola imorgon. Zara tar upp telefonen och ringer Zippo på kvällsjouren. De pratar om hamstrar och Billys Panpizza, och så läser han för henne tills att hon somnar.

När Zaras bästa kompis bjuder in till födelsedagskalas blir det jobbigt. Hon har inga pengar att köpa present för, och utan present kan man inte gå på kalas. När tanten i trappuppgången ber henne om hjälp att handla ställs Zara inför valet – ska hon ta pengarna hon fått av tanten och köpa en present eller ska hon handla mjölk som hon lovat?

Ring ring! är en varm berättelse om att inte bli sedd och om hur det kan kännas att ha föräldrar som inte förmår att vara föräldrar fullt ut. Under julen 2020 ökade samtalen till BRIS med hela 40 procent jämfört med tidigare år. Detta inspirerade dramatikern Sofia Fredén att skriva en historia om hur det ibland bara behövs en enda vuxen som på riktigt ser och agerar, och att hjälpen inte alltid kommer från den man trott.

ENGLISH

Ring, ring! is a heartwarming tale about what it’s like to not be seen by adults. And about what to do when you get invited to a party but can’t afford to bring a gift.Teater 23
Djäknegatan 7

14.00 – 14.50

Spelplatsen öppnar/Doors open: 13.30

För/For: 6-9 år och familj/6-9 years and families 

Antal platser/Number of seats: 50

Språk/Language: Svenska/Swedish

Kontakt/Contact: info@teater23.se, 040-30 32 23

Vägbeskrivning

Tillgängligt