INFORMATION

Om Malmö Scenfest 

Välkomna kära publik till Malmö Scenfest – en heldag med teater, dans och performance. Det bjuds på föreställningar, öppna repetitioner, utställningar och workshops för barn och vuxna i alla åldrar. Hela programmet är gratis! 

På Malmö Scenfest öppnar våra medlemmar gemensamt upp sina verksamheter för publik under en hel dag. Det är en kraftsamling för att hylla scenkonsten och publiken. Det unika med dagen är att alla är med, från de minsta fria grupperna till de största institutionerna, inom alla konstformer för scenen/publik.

Varje aktör medverkar ideellt och inom ramen för sin verksamhet, men den gemensamma föreningen Malmö Scenfest står för inramningen, koordinationen och kommunikationen. Aktörerna använder Malmö Scenfest för att få en närmare relation med sin publik och skapa kontakt med en ny.

Föreningen har funnits sedan 2001 och har i syfte att varje år arrangera Malmö Scenfest (tidigare Teaterns Dag), som genomförs med stöd av Malmö stad och i samarbete med ABF. 

Är du intresserad av att bli medlem och kunna medverka på Malmö Scenfest? Kontakta lisa@malmoscenfest.se 

Malmö Scenfest styrelse: 

Jeanette Thuresson, Danscentrum Syd 

Matilda Ericsson, Lilla Vilda Teatern

Eva Söderquist, Malmö Amatörteaterforum 

Lars Dahlqvist, Teatercentrum Södra 

Svetlana Rix, Dansstationen

Stina Engquist, Teaterhögskolan i Malmö

 

Projektkoordinator – Lisa Mårtensson 

Lisa har varit koordinator för Malmö Scenfest sedan 2019. Hon är producent och regissör som även arbetar på Bastionen i Malmö samt driver Absurdum Temporary Art. 

lisa@malmoscenfest.se 

Marknadsförare – Mina Legnered 

Tangodansande kommunikatör som till vardags jobbar med Live Scribing i workshops och på events. Drivs av att stötta samarbete och möten mellan människor. 

mina@malmoscenfest.se 

För vår grafiska design står Caroline Andersson

Web design av Rasmus Alkestrand